Quickscan

Droom jij ook van een leven zonder bril?

Doe de Quickscan en ontdek of je in aanmerking komt. De ‘Quickscan’ bestaat uit enkele technische oogonderzoeken en een korte vragenlijst. De onderzoeken verlopen snel, pijnloos en u hoeft uw contactlenzen vooraf niet uit te laten. De testen beïnvloeden uw zicht niet en u kan dus naderhand zelf met de wagen naar huis rijden.  De Quickscan is volledig vrijblijvend.

Hoe verloopt uw Quickscan?

Oogmetingen
Om uw ogen volledig in kaart te kunnen brengen zal de optometriste volgende technische onderzoeken uitvoeren:  

  • Uw brilsterkte en gezichtsvermogen;
  • Uw oogdruk en uw oogzenuw;
  • De kenmerken van uw hoornvlies;
  • De gezondheid van uw netvlies (de binnenzijde van het oog), …

Niet vergeten
Breng voor de Quickscan zeker de volgende zaken mee:

  • Identiteitsbewijs
  • Huidige bril of de gegevens van uw contactlenzen

Vragenlijst
Het resultaat van de ingreep hangt nauw samen met uw persoonlijke verwachtingen. Via de vragenlijst trachten we dan ook inzicht te krijgen in uw dagdagelijkse activiteiten en de impact hiervan op uw kijkgedrag. Zo kunnen we bepalen of dit voor u de beste oplossing of behandeling is.

Resultaten
Tijdens de Quickscan komt u niet bij de oogarts op consultatie. Op basis van de testresultaten en de vragenlijst, kan de oogarts beoordelen of uw wensen overeenstemmen met de verbeteringen, die een ingreep oplevert. U wordt op de hoogte gebracht van de de bevindingen. Indien blijkt dat de behandeling voor u geschikt is en u dit ook wenst, wordt u uitgenodigd voor een vervolgafspraak met de oogarts.

Voor de Quickscan worden enkel de technische onderzoeken aangerekend. Indien u bent aangesloten bij een Belgisch ziekenfonds, zullen deze onderzoeken bijna volledig door uw ziekenfonds betaald worden. U betaalt dan enkel het remgeld.